Het verschil tussen het vinden van een baan en het vinden van de beste baan voor u is vaak een goed gedefinieerde strategie. Het identificeren van de manier waarop uw persoonlijke ambities, doelen en behoeften in lijn zijn met een bepaalde jobopportuniteit is geen eenvoudige taak. Maar het schetsen van deze factoren is essentieel bij het zoeken naar een baan die bij u past. Hieronder vindt u de meest actuele informatie over Indeed’s functies en begeleiding bij het vinden van een baan die u zult waarderen.

Hoe vind je een baan die bij je past?

Begin met te beslissen wat je wilt in een baan.
Onderzoeksjobbenamingen en -beschrijvingen.
Bekijk de salaristrends.
Identificeer je must-haves.
Experimenteer met verschillende functie-onderzoeken.
Gebruik geavanceerde zoekinstrumenten om het lawaai te vermijden.
Voer bedrijfsonderzoek uit.
Bepaal of u aan de eisen voldoet.

Beslis wat je wilt in een baan

Besteed aan het begin van uw zoektocht naar een baan enige tijd aan het nadenken over wat u ertoe heeft aangezet om te kijken. Bent u geïnteresseerd in het doen van hetzelfde werk voor een andere werkgever? Wilt u van carrièrepad veranderen? Betreedt u voor het eerst de arbeidsmarkt? Komt u terug van een werkgelegenheidskloof?

Elk van deze omstandigheden biedt een andere manier om zich te vernauwen in de banen die u wilt. Er zijn verschillende bronnen op Indeed om u te helpen bij het verkennen van uw mogelijkheden:

Om de betekenis van de verschillende functietitels beter te begrijpen, kunt u honderden verschillende functietitels doornemen – om te leren wat de functie inhoudt en welke vaardigheden nodig zijn. Het Bureau voor Arbeidsstatistiek biedt ook actuele informatie over een uitgebreide set van beroepen.

Salaristrends is een instrument waarmee u de trends in de beloning voor specifieke functies op verschillende locaties kunt zien. Voer een functietitel in en je ziet het salarisaanbod in verschillende steden en bij verschillende werkgevers.

Identificeer uw must-haves

De volgende stap in het vinden van de banen die voor u geschikt zijn, is het identificeren van uw niet-onderhandelaars en gebieden waar u flexibeler kunt zijn. Elke persoon zal een aparte lijst hebben. Hier zijn enkele voorbeelden van wat u in gedachten heeft:

Voorbeelden van niet-onderhandelaars kunnen zijn:

De sector of discipline waarin u wilt werken
Een loon of salaris waar je niet onder kan gaan
Voordelen zoals ziektekostenverzekering of betaald verlof
Locatie en pendeltijd
Voorbeelden van waar u flexibeler kunt zijn:

U bent niet gebonden aan een bepaalde functietitel (medewerker, specialist of een andere benaming)
U wilt maar heeft geen extra voordelen nodig zoals de mogelijkheid om thuis te werken.
Werken bij een klein bedrijf versus een groot bedrijf
De hoeveelheid reizen die uw baan met zich meebrengt
Door te bepalen welke factoren moeten worden meegenomen en welke bespreekbaar zijn, kunt u met een gerust hart verder gaan.

Experimenteer met verschillende zoekopdrachten
De beste manier om een gevoel te krijgen voor de banen die voor u beschikbaar zijn, is door verschillende zoektermen uit te proberen. Terwijl u zoekt, wordt u beter in het herkennen van de banen die goed aanvoelen en de banen die niet goed aanvoelen.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, is het een goede gewoonte om te beginnen met brede zoektermen en deze steeds verder te verfijnen. Bijvoorbeeld:

Je begint een zoektocht met “Van thuis uit werken”  Het resultaat: Ongeveer 141.000.000 resultaten en vacatures verschijnen in Google.

In de zoekresultaten kunnen bepaalde titels op u afkomen. U kunt nu voor elk van deze titels een nieuwe zoekopdracht uitvoeren. Als de resultaten van een bepaalde zoekopdracht u echt bevallen, stel dan een job alert in – u ontvangt dagelijks of wekelijks nieuwe passende vacatures in uw e-mail, afhankelijk van uw voorkeur. U kunt meerdere jobalerts aanmaken en deze op elk moment onderbreken of verwijderen.


Mindset.online

Onze missie is om zo veel mogelijk mensen een gezonde actieve levensstijl aan te leren en/of een mooie business opportuniteit aan te bieden.

Je kan werken van thuis uit. Sinds het begin van deze lockdown periode zijn wij volledig overgeschakeld van offline naar online. En het fijne is dat we dit met deze business ook echt kunnen doen.

In jouw (eigen gewenste) tijd die je hieraan wil spenderen, kan je een extra centje bijverdienen met het promoten van wetenschappelijk onderbouwde producten en bouw je aan jouw eigen organisatie.

Als je deel wil uitmaken van ons team, zullen wij jou leren hoe het werkt.

Uiteraard gaan we jou hierin sterk begeleiden! Je staat er dus zeker niet alleen voor 😊